Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Nieuwsbrief #5 SO en VSO

10 april 2020

Beste ouders / verzorgers,

 

Inmiddels hebben we de vierde week met “onderwijs op afstand” bijna achter de rug en staan de Paasdagen voor de deur. Paasdagen die veelal anders zullen verlopen dan andere jaren. In deze nieuwsflits willen we u op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken.

 

Stand van zaken lesprogramma

 

Van de mentoren horen we terug dat het bijna alle leerlingen lukt om de planning en de toetsing te maken. Heel knap van de kinderen om in deze tijd deze motivatie te blijven houden. Uiteraard willen we u als ouder/verzorger nogmaals danken voor de extra tijd, inspanning en energie die dit ongetwijfeld van u vraagt.

 

Examens

 

Inmiddels heeft het ministerie van onderwijs duidelijkheid gegeven over hoe de examens dit jaar in het vso plaats zullen vinden. De leerlingen en hun ouders / verzorgers die in een examentraject zitten, zijn hierover inmiddels geïnformeerd door de mentor van hun kind / pupil.

 

Bericht van jullie kookleraar

 

Beste leerlingen,

 

Het is nu alweer enkele weken geleden dat jullie door de corona maatregelen in de kooklessen zijn geweest. Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie de lessen ondertussen wel gaan missen. Ik mis het in ieder geval heel erg.

 

Jullie zijn, zo heb ik van jullie mentoren begrepen, erg goed bezig met je schoolopdrachten. Ik verwacht, echter, dat je ook nog wel wat vrije tijd zult over hebben. Je zou van die vrije tijd gebruik kunnen maken om voor je ouders, je broertjes of zusjes, je opa en oma of misschien je buren iets te gaan koken of bakken.

 

Ik stuur daarom samen met dit bericht 2 recepten mee. Ze zijn niet al te moeilijk en je kunt ze met een paar ingrediënten maken.

 

Recept american chocolate chip koekjes

Recept mini pizza

 

Ik zou het leuk vinden om de resultaten terug te zien!

 

Dus: heb je de koekjes en/of mini pizze gemaakt, stuur dan een foto van de bereiding of eindresultaat naar widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl en dan publiceren wij deze, uiteraard met uw goedkeuring, op onze website.

 

Veel succes hiermee en hopelijk heel gauw tot ziens.

 

Jullie kookleraar,

Wim

 

 

Zonnebloemen

 

Alle leerlingen van het SO hebben inmiddels hun challenge ontvangen! Ze zijn de strijd aangegaan met elkaar om de hoogste zonnebloem van de Widdonckschool te kweken. Op Padlet (https://padlet.com/mariekebuddemeijer/Bookmarks) zijn al verschillende foto’s gedeeld met elkaar van de start van het project.

 

Wie volgt er nog meer?

 

CJG

 

Nu alle scholen gesloten zijn, zijn ouders ineens ook een beetje onderwijzer geworden van hun kind. Op onderstaande site van het centrum jeugd en gezin (CJG) vind je wat extra inspiratie, verdeeld in de leeftijdscategorieën peuters, basisschoolkinderen en pubers.

 

Klik hier voor de link naar de site van CJG.

 

Leuke links

 

Pizza challenge: https://www.youtube.com/watch?v=rQ1-M4FxWzk&feature=youtu.be

vakkanjers (tegen verveling): https://vakkanjers.nl/stories

 

 

Volgende week dinsdag t/m vrijdag is de laatste week voor de meivakantie.

 

Tijdens de meivakantie zal in een persconferentie op 21 april 2020 bekend worden of de maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus verlengd zullen worden of dat er een ander besluit zal worden genomen. Vanzelfsprekend zullen wij u informeren over wat dit betekent voor onze school en het traject van uw kind/ pupil.

 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om telefonisch of via mail contact te zoeken met de mentor van uw kind/pupil.

 

Middels deze weg willen wij u allen prettige Paasdagen wensen en een goede gezondheid!

 

Team Widdonckschool Weert

 

 

 Nieuwsarchief