Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Widdonckschool Weert en Risse tekenen samenwerkingsovereenkomst

16 april 2024

Na maanden overleggen, (ver)bouwen, investeren en inrichten hebben Niek Eijsberg (Risse), Johan Van Triest en Maikel Voss eindelijk de handtekeningen kunnen zetten onder de samenwerkingsovereenkomst. Widdonckschool Weert en Risse gaan op de Risseweg in Weert de leerroute arbeidstoeleiding aanbieden.

Ruime locatie
Op en vanaf deze locatie van 300m2 volgen leerlingen een traject dat erop gericht is om een zo goed mogelijke werknemer te worden.
Deze locatie was een jaar geleden nog een wens, het werd toen een vluchtige schets, vervolgens werden dit constructietekeningen en nu krijgen leerlingen er betekenisvol en praktisch onderwijs.

Wat doen we dan zoal?

Het aanbod is heel divers. Zo volgen leerlingen lessen in:

  • houtbewerking
  • werken in de metaaltechniek
  • werken in het groen
  • domotica
  • elektrotechniek

Ook organiseren we bedrijfsbezoeken, (groeps)stages en natuurlijk nog veel meer, want we zijn nog lang niet uitontwikkeld...

 

Enthousiaste leerlingen

Tijdens het officiële tekenmoment nam een van onze leerlingen ook even (min of meer) het woord nemen. Hij schetste op geheel authentieke wijze een beeld van een traditionele school, waarbij je de hele dag in een klaslokaal zit en uit boeken leert. “Net een gevangenis”, vond hij. "Dit past toch veel beter bij mij. Veel afwisseling, praktisch bezig zijn, leer- én werkervaring opdoen".

Mooi om te horen, want daar doen we het immers allemaal voor. De basis staat en nu samen verder bouwen.

 

 Nieuwsarchief