Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Internationale dag tegen lhbti+ fobie

19 mei 2023

Woensdag, 17 mei, was het Internationale dag tegen lhbti+ fobie. Pas 33 jaar geleden (in 1990!) schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening, met alle nadelige gevolgen van dien. Daarom wordt op deze dag aandacht gevraagd om discriminatie en haat op grond van seksuele oriëntatie of genderidentiteit volledig te laten verdwijnen.

Widdonckschool Weert wil graag (herhaald) een statement maken en laten zien dat we uitsluiting, haat, geweld en discriminatie tegen lhbti+ personen afkeuren. Iedereen mag zichzelf zijn. Dat is de sociale norm die wij stellen en voelen ons vereerd, dat we samen met Gemeente Weert de regenboogvlag mogen hijsen.

 

We hopen dat de regenboogvlag als symbool voor solidariteit nog lang mag wapperen op verschillende plekken in Weert en in een ieders hart …

 

 

 

 

 



Nieuwsarchief