Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Nieuwsbrief #6 SO en VSO

16 april 2020

Beste ouders / verzorgers,

 

Inmiddels hebben we vijf weken van onderwijs op afstand achter de rug. De komende weken staat de meivakantie voor de deur, een periode waarin er, net als andere jaren, geen lessen zullen plaatsvinden.

 

Persconferentie

 

Dinsdag 21-04 a.s. zal tijdens een persconferentie bekend gemaakt worden wat er gebeurt met de maatregelen die er genomen zijn om de verspreiding van het virus te beperken. Deze maatregelen duren vooralsnog tot 28-04 2020. Wat dit betekent voor het onderwijs en onze school zal dan duidelijk worden. Wij zullen u hierover in de loop van komende week middels een nieuwsflits informeren.

 

Studiedag

 

Zoals eerder in het vakantieoverzicht is aangegeven, heeft het personeel van de Widdonck Weert op maandag 4 mei een studiedag. De leerlingen hebben deze dag derhalve een lesvrije dag. Dinsdag 5 mei is een schoolvrije dag in verband met bevrijdingsdag.

 

De eerste lesdag is derhalve woensdag 6 mei.

 

Zoals eerder aangegeven verneemt u komende week op welke wijze het onderwijs vanaf deze lesdag invulling krijgt.

 

Urgente zaken

 

Mochten er in de meivakantie dringende zaken voorkomen waarvan school op de hoogte gesteld moet worden, dan kunt u contact zoeken met de mentor van uw kind/pupil. Hij/zij zal dit intern oppakken en bekijken wat school hierin kan betekenen.

 

Kookopdracht (VSO)

 

In de nieuwsflits van verleden week heeft u een tweetal recepten aangetroffen. Hiernaast ziet u wat resultaten die door leerlingen zijn bereid.

 

Zonnebloemen (SO)

 

Op de padletpagina hebben wij al veel kleine zonnebloemplantjes voorbij zien komen. We zijn heel benieuwd hoe groot jullie plantje nu inmiddels zijn..

 

Plaats je foto op https://padlet.com/mariekebuddemeijer/Bookmarks en gebruik het wachtwoord zonnebloem.

 

Wil je in versneld tempo zien, hoe een zaadje uitgroeit tot zonnebloem, klik dan op de onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=Z-iPp6yn0hw

 

Constructiematerialen (SO)

 

De afgelopen week zijn alle constructiematerialen gepoetst. Zo kunnen jullie, als de school weer begint, met hele schone Lego, K’nex, Twicko en Clics bouwen.

 

Koningsspelen

 

Morgen - vrijdag 17 april - zouden jullie samen met 6.000 andere scholen in het primaire onderwijs de Koningsspelen vieren. 1,2 Miljoen kinderen die samen ontbijten, bewegen én plezier hebben.

 

Maar zoals we allemaal weten, is het nu even anders.

 

Om de kinderen thuis toch lekker te laten bewegen, heeft Kinderen voor Kinderen iets leuks gemaakt: DE KONINGSSPELEN MEDLEY.

 

Het lied is vanaf vrijdag 17 april om 8:00 uur via deze link te beluisteren en bekijken. Zodat jullie lekker mee kunnen zingen en dansen op Bewegen is Gezond, Doe de Kanga, Energie, Huspakee, Okido, Fitlala en natuurlijk de Pasapas.

 

Leuke link

 

Voor de onderzoekjes en experimenteer liefhebbers; hier een leuke website https://www.proefjes.nl/proefjes.php

 

Tot slot willen wij u middels deze weg een fijne meivakantie wensen. Hopelijk blijft u gezond en kunt u een ontspannen tijd met elkaar doorbrengen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Widdonckschool Weert

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 453399

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl