Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Weert on stage

10 februari 2020

Dinsdag 4 februari heeft Weert on Stage plaatsgevonden. In het kader van loopbaanoriëntatie hebben de (2e t/m 4e jaars) leerlingen een bezoek gebracht aan dit beroepenfeest, dat georganiseerd werd in het Franciscushuis in Weert.

 

Beroepsbeoefenaren van allerlei organisaties, bedrijven en ZZP’ers vertelden over hun werk. Deze persoonlijke informatie, afkomstig van degenen die het vak zelf uitoefenen, is een waardevolle aanvulling in de zoektocht naar een passende vervolgopleiding. Want wie kan een beroepsbeeld nu beter schetsen dan degenen die een beroep dagelijks uitvoeren op de werkvloer en precies weten wat ze ervoor moeten doen en laten?

 

De leerlingen hebben contacten gelegd met beroepsbeoefenaren binnen verschillende sectoren, met als doel om een tweetal afspraken in te plannen voor de ‘Doe Dag’. Tijdens de Doe Dag, die gepland staat op donderdag 20 februari 2020, gaan de leerlingen op werkbezoek bij de gekozen bedrijven en volgen zij een programma dat wordt aangeboden door de beroepsbeoefenaars.

 

Wij kijken uit naar een leuke en leerzame Doe Dag, waarbij de leerlingen kennismaken met verschillende beroepen, ontdekken waar ze warm voor lopen en blij worden van dat wat bij ze past!

 

Meer hier informatie over Weert on Stage.

 Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 453399

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl