Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Wij zijn Goed!

09 november 2023

Afgelopen week liet de Onderwijsinspectie ons weten dat zij het speciaal onderwijs van onze school Goed vindt. Daar zijn we natuurlijk supertrots op!

De Onderwijsinspectie kwam op bezoek bij onze school en sprak met onder anderen kinderen en medewerkers. Ook bezocht de inspectie een aantal lessen. Onlangs kwam het onderzoeksrapport binnen: wij zijn Goed!

 

Rijke, uitnodigende leeromgeving

De Onderwijsinspectie vindt dat wij een rijke leeromgeving bieden, waarin leerlingen inbreng hebben in de leerlingenraad, het leerlingenrapport en in het activiteitenaanbod voor talentontwikkeling.

 

Lessen zijn opvallend sterk

We zijn er éxtra trots op dat de Onderwijsinspectie onze lessen “opvallend sterk” vindt. Niet alleen werken leerkrachten aan de leerdoelen, zij bevorderen ook positief gedrag en maken leerlingen mede-eigenaar van hun ontwikkelingsdoelen.

 

Bevlogen, ambitieus en gemotiveerd

De Onderwijsinspectie vindt ons verder bevlogen en ambitieus en ziet dat wij het onderwijs elke dag weer iets beter willen maken om de ontwikkelkansen van leerlingen te vergroten. Ons team is gemotiveerd, onder meer omdat teamleden gevraagd worden om eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Zo nodig, krijgen zij ondersteuning in hun werk.

 

Aan de slag met verbetertips

Mooie complimenten van de Onderwijsinspectie! We kregen ook tips om de informatie in het ontwikkelingsperspectief van leerlingen beter en duidelijker op te schrijven en om onze onderwijsdata beter te analyseren om daarmee ons onderwijs nog gerichter verder te verbeteren.
 

Natuurlijk blijven wij keihard werken aan goed onderwijs. Het predicaat Goed is daarbij voor ons een enorme stimulans.

 Nieuwsarchief