Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Examenklas Widdonckschool bezoekt rechtbank

27 maart 2018

Maandag 26 maart heeft de examenklas een bezoek aan de rechtbank in Roermond gebracht. Hier hebben we drie rechtszittingen bij mogen wonen, waarbij verdachten voorkwamen voor strafbare feiten als wietplantages en alle illegale praktijken daarom heen. Net als voorgaande jaren was het interessant om inzicht te krijgen in deze processen.

Na afloop van de zittingen zijn we de binnenstad ingegaan, waar we vanuit het VV Roermond een rondleiding hebben gekregen door verschillende monumenten in de binnenstad. Hierbij kregen we een beeld van de geschiedenis van rechtspraak, waarbij vele jaren terug in de tijd werd gegaan. Bezichtigd hebben we onder andere het archief van Roermond, waarbij het wetboek geschreven door een monnik, ter waarde van 2 miljoen euro, het pronkstuk was van het gehele archief. Daarnaast hebben leerlingen kennis gemaakt met verschillende straffen die destijds gehanteerd werden, waaronder de duimschroef, de Spaanse laarzen en verschillende martelwerktuigen. Dit vormt dan toch een groot contrast met hetgeen we voorafgaand in de rechtbank hebben gezien.

Het laatste momument dat we bezocht hebben is een gevangenis, genaamd het Arresthuis. Deze gevangenis is rond 2008 overgenomen door een hotelketen, die geprobeerd heeft om de sfeer uit de gevangenis zoveel mogelijk te behouden, gecombineerd met luxe hotelkamers. Een leuke ervaring om een kijkje te kunnen nemen van binnen en een aanrader voor iedereen om dit een keer te doen!

 

 

 

 

 

 

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 453399

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl