Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Bedrijfsbezoeken

17 december 2021

Afgelopen weken hebben de leerlingen van de groep Arbeidstoeleiding (AT) twee dagen in de praktijk mogen ervaren wat een opleiding in de bouw- en techniek sector inhoudt. Dit hebben ze gedaan in het kader van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB).

Vorige week draaiden de AT-groep een dag mee bij Bouwmensen in Horst, waar jongeren worden opgeleid tot volwaardige vakmensen in de bouw. Na een samenwerkingsopdracht waarbij een hangbrug in elkaar werd gezet, mochten ze na de uitleg zelf aan de slag met metselen en tegelen. En voor een eerste keer ging ze dat aardig goed af, want kijk nou eens zelf, het resultaat mag er wezen!

Ook vandaag gingen we weer op pad, dit keer naar Technisch Opleidingscentrum Zuid, een opleidingsinstituut voor technische, bouw en infrastructuur opleidingen. De lesdag stond in het teken van uitleg over en werken met o.a. elektriciteit, hoog- en laagspanning en gas- en waterleidingen. Ook bleken de leerlingen al aardig uit de voeten te kunnen met de minigraver. Wat een mooie ervaring!

We willen Bouwmensen Horst en Technisch opleidingscentrum Zuid bedankten voor de leerzame, interessante en gezellige meeloopdagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuwsarchief