Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Samenwerking Risse Groep en Widdonckschool Weert

03 augustus 2020

De Widdonckschool Weert gaat een mooie samenwerking aan met Risse Groep!

 

Over 4 weken zien medewerkers van de Risse Groep een aantal nieuwe gezichten op de werkvloer. Leerlingen en leraren van de Widdonckschool Weert gaan bij De Risse aan de slag in een lokaal dat momenteel speciaal voor ons ingericht wordt door afdeling Engineering van de Risse Groep. De leerlingen gaan onder begeleiding van hun eigen leraren praktijkleren bij De Risse. Het lokaal wordt daarvoor omgetoverd tot een echte houtbewerkingswerkplek.

Er staan al allerlei machines klaar van een cirkelzaag tot een formaatzaag.

 

Het eerste contact voor het praktijkleren voor de Widdonckschool Weert werd gelegd door Werk.Kom. Vervolgens gingen de partijen met elkaar aan tafel en De Risse en de Widdonckschool Weert raakten al snel enthousiast.

 

Hans Rutjens van engineering (Risse Groep) vertelt: ‘Dit project past mooi binnen de doelen van Samen aan de Slag, wat samenwerking tussen partijen bevordert. Bovendien kunnen De Risse en de Widdonckschool Weert zo gebruik maken van elkaars diensten. Wanneer wij (Risse Groep) bijvoorbeeld een product van hout nodig hebben, kloppen we bij hen aan. Zij maken op hun beurt gebruik van onze faciliteiten.’ En zo krijg je echt kruisbestuiving.

 

Risse Groep en Widdonckschool Weert zijn blij met deze mooie samenwerking!

 Nieuwsarchief