Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Nieuwsbrief #12 VSO

05 juni 2020

Op dit moment hebben we de eerste week van (gedeeltelijk) fysiek onderwijs achter de rug. We zijn blij dat we bijna alle leerlingen weer op school hebben mogen ontvangen en weer écht contact gehad hebben.

 

Helaas is een van de mentoren in verband met ziekte afwezig. Door alle maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan, mogen we hiervoor geen vervanging inzetten. Deze klas volgt nog onderwijs op afstand, totdat de mentor weer hersteld is. Voor de helderheid, de afwezigheid heeft geen link met corona.

 

We zijn tevreden over de wijze waarop de kinderen omgaan met alle beperkende maatregelen, waaronder de anderhalve meter afstand. Het kost moeite en soms is het nodig om eraan te herinneren, maar dit lukt ons samen erg goed. Tijdens de theorie-uren in het klaslokaal is het vrij eenvoudig om met een klein groepje aan de slag te gaan. We merken dat het moeilijker is om tijdens praktijkactiviteiten rekening te houden met de maatregelen, maar ook hier maken de collega’s en leerlingen er samen het beste van.

 

Hieronder treft u een aantal citaten aan die leerlingen van onze school deze week hebben gezegd:

“Hoe laat is de school ook alweer uit? Ik heb geen idee meer.”

“De tranen sprongen me in de ogen toen ik hoorde dat ik weer naar school mocht.”

“Meneer Nick, de geur als grond nat aan het worden is, is echt de lekkerste geur die er bestaat.” (leerling ATCC groen)

 

Natuurlijk zijn er ook kinderen die meer moeite hebben met de situatie in deze periode. Samen proberen we ook voor deze kinderen de omstandigheden zo gunstig mogelijk in te richten. Zijn er zaken die spelen, besproken moeten worden of anderszins belangrijk zijn, aarzel dan niet om contact te zoeken met de mentor van uw kind/pupil.

 

Voor nu wensen we u een goed weekend toe!

 

Met vriendelijke groet,

Team Widdonckschool Weert

 Nieuwsarchief