Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Nieuwsbrief #4 SO en VSO

01 april 2020

Beste ouders / verzorgers,

 

Mede naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond willen we u graag informeren over wat dit betekent voor uw kind/pupil.

 

We hebben veel begrip en bewondering voor alle ouders/verzorgers in deze tijd. Heeft u vragen? Wilt u met iemand overleggen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Ook voor de komende weken wensen we u heel veel succes om deze crisis het hoofd te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat ons dit samen gaat lukken!

 

Besluit regering: verlengen maatregelen

Zoals u gisteren ongetwijfeld heeft gehoord, heeft de regering besloten de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen te verlengen t/m dinsdag 28 april. Een week voor deze datum zal helder worden of en in welke vorm de maatregelen gehandhaafd blijven. Het is dus niet automatisch gezegd dat de scholen na 28 april weer open zullen gaan. Voor uw kind/pupil betekent dit dat wij gesloten blijven t/m de meivakantie.

Met de informatie zoals we die nu hebben, zou dit kunnen betekenen dat woensdag 6 mei de eerste schooldag zal zijn. Het zou echter ook kunnen zijn dat de maatregelen nogmaals verlengd worden. Wij zullen u hierover tijdig informeren.

Zoals u de laatste weken gewend bent, zal de mentor van uw kind/pupil zorg blijven dragen voor het aanbieden van lesstof. Ook tijdens deze verlenging zal dit het geval blijven. Indien u hierover vragen heeft kunt u contact opnemen met de mentor van uw kind/pupil.

 

Digitale Sectorkrant

Afgelopen twee weken is door leerlingen, ouders en medewerkers keihard gewerkt om het thuisonderwijs zo goed mogelijk te organiseren. Hoe dat tot nu toe is gegaan, vertellen zij in een speciale en digitale editie van onze informatiekrant.

Blader, kijk en lees!

 

Lesstof SO

Op maandag 16 maart hebben alle leerlingen via onze eigen medewerkerskoeriersdienst de lespakketten ontvangen. Hier en daar is dit aangevuld met brievenbuspost.

Aankomende vrijdag ontvangen de leerlingen via dezelfde koeriersdienst de lespakketten voor de lesweken tot de meivakantie.

 

Tevens vinden alle leerlingen van het SO bij het lespakket een spannende opdracht....

 

Educatieve en gratis apps/sites

Het Lettercircus

In Het lettercircus worden letters van het alfabet op speelse wijze voor kleuters in beelden en woorden weergegeven. Een wervelend doe- en leesboek voor nieuwsgierige kinderen vanaf 5 jaar. Ook goed te doen door leerlingen van groep 3 en 4.

Klik hier om het lettercircus te starten.

 

Bereslim

Bereslim heeft de digitale prentenboeken klaargezet om in deze periode thuis te gebruiken. Deze prentenboeken bevorderen de taalontwikkeling. Klik hier om naar de site te gaan.

 

Gebruikersnaam: bereslim100943
Wachtwoord: Bieb2020

Ter inspiratie zijn er bij de boeken ook ouderbrieven gemaakt:

  • Anna en haar lieve familie
  • De Rommeldraak
  • Mama kwijt
  • We hebben er een geitje bij
  • Anna in de klas
  • Kleine Ezel en jarige Jakkie
  • Nippertje
  • Willemijn wil niet zwemmen
  • Kleine Muis zoekt een huis
  • Tim op de tegels

 

SchoolTV heeft haar betaalde kanaal ook tijdelijk gratis gemaakt. Op dit kanaal vind je afleveringen van Toedeledokie (als opvolger van Koekeloere). Aflevering 1 tm 3 uitgezonden op: 24, 26 en 31 maart. Aflevering 4 tm 6 wordt uitgezonden op: 2, 7 en 9 april. Klik hier voor het Youtubekanaal.

 

Freek Vonk maakt elke werkdag een filmpje over de dierentuin. Leuk om te kijken: Freek Vonks dierentuin op Youtube.

 

Nathan Rutjes heeft in samenwerking met ZAPPSPORT@Home leuke workouts gepubliceerd. Klik hier voor de website.

 

(Nieuwe) hobby's ?

Je hebt nu misschien tijd om aan een nieuwe hobby te beginnen. Wat dacht je van schaken? De website Chessity is tijdelijk gratis. Als je liever wilt leren programmeren met Scratch kun je vanaf 2 april terecht bij Skillsdofo. Maar ook vind je op die website interessante missies. Tekenaars zitten goed bij Donald Duck. Daar krijg je elke dag een les van een echte striptekenaar. Weet jij nog niet zo goed wat je wilt leren? Kijk dan eens bij de Klokhuis Masterclass. Daar krijg je elke dag een ander lesje. Van goochelen tot mooie letters maken: over een paar weken heb je allerlei leuke dingen geprobeerd!

 

Heb je leuke dingen uitgeprobeerd of zelf op internet gevonden? Laat het je mentor weten!

 

Voor nu, blijf gezond, let op elkaar en probeer zo goed mogelijk door te werken aan de opdrachten die je van je mentor krijgt aangeboden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Widdonckschool Weert

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 453399

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl