Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Aloysious Cup

06 november 2019

 

Dinsdag 5 november was het weer tijd voor het jaarlijkse vso voetbaltoernooi, ook wel de befaamde Aloysius Cup genoemd.

 

De Widdonckschool was uiteraard van de partij en wel geteld met 2 teams. Een gemotiveerd team om voor de eerste keer deel te nemen aan de categorie 12 tot en met 14 jaar en een gebrand en ervaren team voor de categorie 15+.

 

In de ochtend verscheen een groep debutanten aan de aftrap. Jong, fris en vol goede moed begonnen ze aan de eerste partij. Het resultaat sprak ook boekdelen voor het verdere verloop van het toernooi. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-0. Na een aantal wedstrijden zag de coach dat zijn onervaren ploeg het erg zwaar had tegen de oudere en ervaren teams. Een aantal wedstrijden gingen verloren, maar uiteindelijk werden we 5e in de poulefase en was het een mooie en leerzame ervaring voor de jonge groep. Desalniettemin gingen we toch met een kleine beker naar huis.

 

In de middag was het tijd voor de ervaren heren, de categorie 15+. We verschenen met een gemotiveerde groep spelers. Na een denderend begin van het toernooi werd ook meteen duidelijk dat de Widdonckschool voor de winst van het toernooi ging. Al snel liet de individuele klasse van een aantal spelers zien dat fouten van de tegenpartij meteen werden afgestraft. Wij wonnen de eerste drie wedstrijden en werden uiteindelijk na het spelen van 6 wedstrijden tot ongeslagen groepswinnaar bekroond.

Vanzelfsprekend vond er nog een mooie finale plaats tussen de Widdonckschool Weert en de Wijnberg Venlo. Na een aantal tactische aanpassingen van de coach kwam Weert door een flitsende start op 1-0 voorsprong. Lang konden we hier niet van genieten, want de Wijnberg kwam snel weer op gelijke hoogte 1-1. Tegen het einde van de wedstrijd leek het op strafschoppen aan te komen, maar de Widdonckschool trok toch aan het langste eind. Wederom bepaalde een individuele actie de eindstand in het voordeel van Weert, eindstand 2-1.

 

Zo hebben de spelersgroep samen met coach René, Roland en Geert ervoor gezorgd dat wij als Widdonckschool met een goed gevoel terug kijken op deze mooie en sportieve dag.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 453399

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl