Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Kinderboekenweek 2019

11 oktober 2019

 

Op woensdag 2 oktober werd de kinderboekenweek geopend met een voorstelling in de aula.

We werden meegenomen op reis in het magische avontuur van August Greene.

 

Iedere klas kreeg een nieuw boek cadeau voor de kinderboekenweek. De leesminuten werden omgerekend in kilometers en bijgehouden per klas.

 

Op maandagmiddag was het schoolgebouw omringd door allerlei voertuigen. De leerlingen namen een kijkje bij de quad, grasmaaier, daf, tuk tuk, jeep, camper, kraanwagen, cabrio, tike, ford uit 1990, tractor, oplegger en het paard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag kwam ook nog de brandweer langs.

Ook gingen de leerlingen aan de slag met het knutselen van een voertuig.

 

 

Tijdens de afsluiting van deze week werd er een voertuigenrace gehouden. Van iedere klas mocht de winnaar naar voren komen om in deze finale tegen elkaar te strijden. De bovenbouw van de Widdonck ging er met de gigantische beker (met snoep) vandoor. Ook was er een drijfwedstrijd die werd gewonnen door onderbouw 3 van het Palet, met medailles voor de hele klas.

 

We kijken terug op een geslaagde week waarin het lezen weer even centraal stond. Op deze manier hopen we de leesmotivatie bij onze leerlingen te vergroten.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 453399

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl