Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Leerlingen ATCC Widdonckschool Weert aan de slag voor KEC Weert

19 februari 2019

Nog een paar weken en dan is het KEC Weert helemaal klaar. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet, waaronder ook de aanplanting van het groen. Leerlingen van de groenploeg van het ATCC (onderdeel van vso Widdonckschool Weert) hebben vorige week donderdag de fruitbomen geplant in samenwerking met Herman Vaessen hoveniers. Hieronder een kort verslag van die dag.

"De hovenier"

In samenwerking met Twan van Herman Vaessen uit Maasbree hebben de leerlingen fruitbomen (peer-appel-kers) geplant. Thijs Mansvelt van Brouwers had ervoor gezorgd dat er een medewerker mee zou komen als de bomen geleverd werden. Hij zou de leerlingen dan instrueren.
 

Twan, al 39 jaar werkzaam in het groen, heeft de jongen uitgelegd hoe je op een effectieve manier gebruik kunt maken van een “klein lichaam”. Hij sprak Venlo’s dialect en was door sommige moeilijk te verstaan, voor een ander was er direct een goed contact en wilde hem met alles helpen. Maar het ging op zijn “Twan’s”; “Neet jagen! Daat doon wur in de bus”.
 

Het is Twan gelukt om in 2,5 uur uit te leggen hoe je bomen en struiken plant. De belangrijkste “echte” vakvaardigheden die er toe doen bij de aanplant. De jongens waren wel onder de indruk, dat een man "op leeftijd” toch nog zo sterk en handig is. Na de uitleg van Twan zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan. Het viel tegen, het was toch wel zwaar, zwaar en nog eens zwaar. Maar toen ze de “schaft” hadden gehad zijn ze vol goede moed gestart. En het is ze gelukt om de 9 fruitbomen te plaatsen en de grond te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Na het vragen van de nodige hulp aan de mannen van Kessels, hebben ze de grond aangevuld en ziet het er strak uit. Morgen, dan maar de struiken? Want we hebben het warm en het was zwaar. Ja, morgen gaan we aan de slag met de struiken, gelukkig die zijn niet zo zwaar.


 Nieuwsarchief