Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

ATCC aan de Dr. Schaepmanstraat Weert klaar voor de toekomst

06 december 2018

Het ArbeidsTrainingsCentrum & Coaching (ATCC) is verhuisd! Aan de Dr. Schaepmanstraat 19 in Weert worden scholieren van Aloysiusscholen in de regio de vakmensen van de toekomst. Op vrijdag 16 november jl. opende wethouder Martijn van den Heuvel het pand van het ATCC, samen met twee leerlingen van de Widdonckschool in Weert, waarvan het centrum onderdeel is.

 

Het ATCC huist nu in een groot pand met mooie praktijkruimten om jongeren van Aloysiusscholen in de regio op te leiden tot werknemers in bijvoorbeeld hout, bouw, groen, logistiek of facilitair. Het centrum biedt een kennismakingscarrousel om leerlingen te laten ontdekken wat werken in deze verschillende sectoren inhoudt. Zij ontwikkelen hier vooral hun werknemersvaardigheden: de fundamentele dingen die je nodig hebt om te kunnen werken.

 

Aspirant werknemers

In het ATCC zijn jongeren aspirant-werknemers: de gesimuleerde werkelijkheid voelt heel echt. Zo is er een kantine en elke dag start met een taakverdeling en eindigt met een evaluatie. De docent of mentor heet hier leerwerkmeester en spreekt de taal van het bedrijfsleven.

 

De begeleiding in het ATCC richt zich op reflectie en verdieping van het beroepsbeeld. Het team besteedt veel aandacht aan gesprekken met leerlingen en aan coaching, zodat jongeren steeds meer eigenaar worden van hun eigen ontwikkeling. Als een jongere er klaar voor is, volgt een externe, zelfstandige stage, met als het even kan meteen perspectief op een baan.

 

 

Regionale functie

Het ATCC hoort bij de Widdonckschool, dat onder meer voortgezet speciaal onderwijs biedt in Weert. Ook leerlingen vanuit KEC de Donderberg en van De Ortolaan in Heibloem leren al doende om te werken in het ATCC.

Bij de opening waren leerlingen en vertegenwoordigers van de samenwerkende Aloysiusscholen en netwerkpartners uit onderwijs, overheid en arbeidsmarkt aanwezig om te toasten op het vernieuwde ATCC. De hapjes werden (natuurlijk!) gemaakt en geserveerd door eigen leerlingen.

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 453399

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl