Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Paarse vrijdag op de Widdonckschool

13 december 2022

Jij bent zo mooi anders dan ik …

Ik zou je nooit anders dan anders willen hebben!
 

Hans Andreus schreef het lang geleden in zijn gedicht en het is actueler dan ooit. Iedereen is op veel manieren anders en dat mag. Laten we genieten van onze verschillen en tegelijk beseffen dat jezelf zijn een feestje is. Dat feestje vierden we vrijdag 9 december op Widdonckschool Weert samen met al onze partners binnen het KEC.

Regenboogtegel
Om te laten zien dat je binnen onze school jezelf mag zijn en iedereen welkom is, hebben wij op Paarse Vrijdag, gekozen om de regenboogtegel vanuit de gemeente Weert voor de deur van ons gebouw te plaatsen. Wees welkom, wees jezelf en verwelkom de ander… welkom op Widdonckschool Weert.


 

Paarse Vrijdag
Paarse Vrijdag is de grote actie-dag van de Gender & Sexuality Alliance (GSA) en wordt georganiseerd omdat scholen in Nederland nog vaak geen veilige plek voor lhbti-jongeren zijn. Deze jongeren vinden school vaak minder leuk, ze spijbelen vaker, ze vinden de onderlinge sfeer in de klas en hun eigen positie hierin minder goed. Ze hebben een minder goede band met docenten en als ze openlijk over hun geaardheid uitkomen worden ze vaak gepest of ontvangen ze negatieve reacties.
 

 Nieuwsarchief