Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Trots als een pauw!

17 mei 2021

 

“Mijn oma gaat wafels bakken om dit te vieren”, vertelt Daan met een big smile.

 

“Ik zei: oma maak er maar gelijk 50!” Het is wel nog een uitdaging om alle baksels corona-proof te verspreiden natuurlijk. 15 April 2021 kreeg Daan zijn certificaat Praktijkleren assistent medewerker Logistiek uitgereikt. Via De Risse loopt hij al een tijd stage bij Jos Poell! Risse Groep en Jos Poell startten namelijk een vruchtbare samenwerking. Risse Groep mag gebruik maken van de opslagruimte bij Jos Poell en stagiaires van De Risse weken ook als arbeidskracht bij Jos Poell. In het magazijn verplaatst Daan ook lekkere baksels, zoals toastjes gemaakt door Jos Poell, van hot naar her. Als een volleerd autocoureur rijdt de 15-jarige jongen op de EPT. En als hij 16 is dan mag hij bij Risse Groep gaan voor zijn heftruckcertificaat! Want ook Risse Groep biedt tegenwoordig een opleiding aan voor heftruckchauffeurs.

 

Jan Vleeshouwers, werkleider logistiek en tevens Daans begeleider bij De Risse, is trots: “Ik weet nog hoe hij bij ons binnenkwam. Hij is enorm gegroeid! En hij groeit nog steeds.’ En inmiddels is Daan wel bijna een BN-er, want ook diverse media besteedden aandacht aan zijn talenten. Hij verschijnt regelmatig in artikelen. Vandaag moet Daan eerst een proeve van bekwaamheid afleggen. We staan met een ‘jury’ van vijf mensen te kijken. Hij blijft koelbloedig. Hij maakt orders van klanten in orde, verzamelt de dozen op een pallet. Alles moet kloppen bij een order. Het aantal producten, de houdbaarheidsdatum en meer. Je mag er geen enkele fout bij maken. Job en Johanna van Jos Poell begeleiden Daan op de werkvloer. Ook zij staan te glunderen.

 

Job: “Daan doet het super! Hij pakt alles snel op. En heel belangrijk: hij stelt goede vragen als hij iets niet weet. En hij komt altijd op tijd.”

Ook Johanna heeft graag met de jongen te maken: “Daan is heel communicatief. Als je zo open in het leven staat dan kom je er wel!”

 

Ondertussen slaagt Daan met vlag en wimpel voor de test. Ook Roland Gielis is erbij. Hij is coördinator van de Aloysius Stichting die deze jongeren begeleid op gebied van Stage en Werk.

 

Jan Vleeshouwers reikt het certificaat uit. Daan neemt glunderend van trots het certificaat in ontvangst! Roland is onder de indruk van de prestaties. “Hij weet heel goed wat hij doet en heeft inzicht in het werk”.

 

Na de welverdiende felicitaties wordt afgesloten met koffie en vlaai.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B
6006 AH Weert

Tel. 0495 230200

Tel. 088 134 9827

E-mail: widdonckschoolweert@aloysiusstichting.nl